grappa obtained by distilling the dried marc of Vin Santo Riserva
- Home
-
Handicraft
add remove
-
Wines - Quality selection
add remove
-
WINERIES
add remove
- Antonelli San Marco - Montefalco (Perugia)
- Baricci Colombaio Montosoli - Montalcino (Siena)
- Benanti - Viagrande (Catania)
- Bertinga - Gaiole in Chianti (Siena)
- Bisci - Matelica (Macerata)
- Borgo San Daniele - Cormons (Gorizia)
- Bussola Tommaso - Negrar (Verona)
- Cantina Togliana - Carema (Torino)
- Capanna - Montalcino (Siena)
- Capezzana - Carmignano (Prato)
- Capitoni Marco - Pienza (Siena)
- Castello di Bolgheri - Castagneto Carducci (Livorno)
- Castello Tricerchi - Montalcino (Siena)
- Carlo Centrella - Torrioni (Avellino)
- Cherubini - Brescia
- Colle Santa Mustiola - Chiusi (Siena)
- Conterno Fantino - Monforte d'Alba (Cuneo)
- Giuseppe Cortese - Barbaresco (Cuneo)
- Cupelli Spumanti - San Miniato (Pisa)
- Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi (Verona)
- De' Ricci - Montepulciano (Siena)
- De Vidda (Pasquale Bonamici) - Mamoiada (Nuoro)
- Eucaliptus di Dario Di Vaira - Castagneto Carducci (Livorno)
- Fattoi Ofelio e Figli - Montalcino (Siena)
- Fattoria della Talosa - Montepulciano (Siena)
- Franchino - Gattinara (Vercelli)
- Frascole - Dicomano (Firenze)
- Fuligni - Montalcino (Siena)
- Elio Grasso - Monforte d'Alba (Cuneo)
- I Balzini - Barberino Tavarnelle (Firenze)
- I Giusti & Zanza Vigneti - Fauglia (Pisa)
- Il Marroneto - Montalcino (Siena)
- Isole e Olena - Barberino Tavarnelle (Firenze)
- La Cocombola - Lucca
- La Gerla - Montalcino (Siena)
- La Spinetta - Castagnole delle Lanze (Asti)
- La Zerba - Tassarolo (Alessandria)
- Le Macchiole - Bolgheri - Castagneto Carducci (Livorno)
- Le Pupille - Grosseto
- Lodali Walter - Treiso (Cuneo)
- Losi Querciavalle - Castelnuovo Berardenga (Siena)
- Micheletti - Castagneto Carducci (Livorno)
- Monteraponi - Radda in Chianti (Siena)
- Montevertine - Radda in Chianti (Siena)
- Franco Pacenti - Canalicchio - Montalcino (Siena)
- Siro Pacenti - Montalcino (Siena)
- Petricci e Del Pianta - Suvereto (Livorno)
- Petrolo - Mercatale Valdarno (Arezzo)
- Pietroso - Montalcino (Siena)
- Pira Luigi - Serralunga d'Alba (Cuneo)
- Poggio Brigante - Magliano in Toscana (Grosseto)
- Salvioni La Cerbaiola - Montalcino (Siena)
- Sanlorenzo - Montalcino (Siena)
- Sara & Sara - Povoletto (Udine)
- Sassicaia - Tenuta San Guido - Bolgheri - Castagneto Carducci (Livorno)
- Schiopetto - Capriva del Friuli (Gorizia)
- Serni Fulvio Luigi - Castagneto Carducci (Livorno)
- Solatione - Mercatale Val di Pesa (Firenze)
- Solidea - Pantelleria (Trapani)
- Sorbaiano - Montecatini Val di Cecina (Pisa)
- Spagnoli - Arcola (La Spezia)
- Talenti - Montalcino (Siena)
- Tenuta di Ghizzano - Peccioli (Pisa)
- Tenuta Sant'Antonio – Colognola ai Colli (Verona)
- Terre del Marchesato - Castagneto Carducci (Livorno)
- Tiezzi "Vigna Soccorso" - Montalcino (Siena)
- Val delle Corti - Radda in Chianti (Siena)
- Vignaioli di Radda - Radda in Chianti (Siena)
- Volpe Pasini - Togliano di Torreano (Udine)
- Zucchi - San Prospero (Modena)
-
WINERIES
add remove
- Extra virgin olive oil
- Special offers
Call us:
+39 337 689965Trefiano 2020 Carmignano Riserva DOCG BIO Capezzana
Reference: CAPTR20
Certified organic
from the Trefiano vineyards a particularly elegant and velvety Carmignano Riserva
Transactions on PayPal secure server
Read our term and conditions
Trefiano - Carmignano DOCG Riserva - Certified organic
.
Production area: Carmignano (PO)
Exposure and altitude: south - south/west; 200 m a.s.l.
Grape varieties: sangiovese, cabernet sauvignon and canaiolo
Soil composition: clayey schist
Harvest: sangiovese and canaiolo end of September and cabernet first week of October
Vinification: in steel tanks, 7 days of alcoholic fermentation followed by a further 13 days of maceration with the skins before racking, at a temperature of 26/28°C.
Malolactic fermentation: French oak tonneaux
Ageing: 18 months in French tonneaux
Ageing: in bottle for at least 12 months
Colour: intense ruby red
Nose: ripe red fruits, sweet spices, vanilla and liquorice
Taste: balanced and harmonious wine with a delicate tannic texture and a persistent, spicy finish
Gastronomy: goes well with all meats in general and cheeses
Serving recommendations: serve at 18°-19°C.
Data sheet
- Code
- CAPTR20
- Winemaker
- Tenuta di Capezzana Carmignano (PO)
- Bottle
- lt. 0,75
- Alcoholic strength
- 14,5% vol.
- Grapes
- Sangiovese 80%, Cabernet Sauvignon 10%, Canaiolo 10%
in the same category
Certified organic
the historical wine of the winery and the territory of Carmignano
great complexity and concentration, elegance and balance
Certified organic
Pure Sangiovese from a selection of grapes from the 'Viticciana' vineyard
Certified organic
the historical wine of the company and the Carmignano area, in the best vintages, is left to age in the historical cellar for over 10 years
Certified organic
the young version of Carmignano wine
Certified organic
a wine with Bordeaux grapes in Carmignano