grappa obtained by distilling the dried marc of Vin Santo Riserva
- Home
-
Handicraft
add remove
-
Wines - Quality selection
add remove
-
WINERIES
add remove
- Antonelli San Marco - Montefalco (Perugia)
- Baricci Colombaio Montosoli - Montalcino (Siena)
- Benanti - Viagrande (Catania)
- Bertinga - Gaiole in Chianti (Siena)
- Bisci - Matelica (Macerata)
- Borgo San Daniele - Cormons (Gorizia)
- Bussola Tommaso - Negrar (Verona)
- Cantina Togliana - Carema (Torino)
- Capanna - Montalcino (Siena)
- Capezzana - Carmignano (Prato)
- Capitoni Marco - Pienza (Siena)
- Castello di Bolgheri - Castagneto Carducci (Livorno)
- Castello Tricerchi - Montalcino (Siena)
- Carlo Centrella - Torrioni (Avellino)
- Cherubini - Brescia
- Colle Santa Mustiola - Chiusi (Siena)
- Conterno Fantino - Monforte d'Alba (Cuneo)
- Giuseppe Cortese - Barbaresco (Cuneo)
- Cupelli Spumanti - San Miniato (Pisa)
- Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi (Verona)
- De' Ricci - Montepulciano (Siena)
- De Vidda (Pasquale Bonamici) - Mamoiada (Nuoro)
- Eucaliptus di Dario Di Vaira - Castagneto Carducci (Livorno)
- Fattoi Ofelio e Figli - Montalcino (Siena)
- Fattoria della Talosa - Montepulciano (Siena)
- Franchino - Gattinara (Vercelli)
- Frascole - Dicomano (Firenze)
- Fuligni - Montalcino (Siena)
- Elio Grasso - Monforte d'Alba (Cuneo)
- I Balzini - Barberino Tavarnelle (Firenze)
- I Giusti & Zanza Vigneti - Fauglia (Pisa)
- Il Marroneto - Montalcino (Siena)
- Isole e Olena - Barberino Tavarnelle (Firenze)
- La Cocombola - Lucca
- La Gerla - Montalcino (Siena)
- La Spinetta - Castagnole delle Lanze (Asti)
- La Zerba - Tassarolo (Alessandria)
- Le Macchiole - Bolgheri - Castagneto Carducci (Livorno)
- Le Pupille - Grosseto
- Lodali Walter - Treiso (Cuneo)
- Losi Querciavalle - Castelnuovo Berardenga (Siena)
- Micheletti - Castagneto Carducci (Livorno)
- Monteraponi - Radda in Chianti (Siena)
- Montevertine - Radda in Chianti (Siena)
- Fabio Motta - Castagneto Carducci (Livorno)
- Franco Pacenti - Canalicchio - Montalcino (Siena)
- Siro Pacenti - Montalcino (Siena)
- Petricci e Del Pianta - Suvereto (Livorno)
- Petrolo - Mercatale Valdarno (Arezzo)
- Pietroso - Montalcino (Siena)
- Pira Luigi - Serralunga d'Alba (Cuneo)
- Poggio Brigante - Magliano in Toscana (Grosseto)
- Salvioni La Cerbaiola - Montalcino (Siena)
- Sanlorenzo - Montalcino (Siena)
- Sara & Sara - Povoletto (Udine)
- Sassicaia - Tenuta San Guido - Bolgheri - Castagneto Carducci (Livorno)
- Schiopetto - Capriva del Friuli (Gorizia)
- Serni Fulvio Luigi - Castagneto Carducci (Livorno)
- Solidea - Pantelleria (Trapani)
- Sorbaiano - Montecatini Val di Cecina (Pisa)
- Spagnoli - Arcola (La Spezia)
- Talenti - Montalcino (Siena)
- Tenuta di Ghizzano - Peccioli (Pisa)
- Tenuta Sant'Antonio – Colognola ai Colli (Verona)
- Terre del Marchesato - Castagneto Carducci (Livorno)
- Tiezzi "Vigna Soccorso" - Montalcino (Siena)
- Val delle Corti - Radda in Chianti (Siena)
- Vignaioli di Radda - Radda in Chianti (Siena)
- Volpe Pasini - Togliano di Torreano (Udine)
- Zucchi - San Prospero (Modena)
-
WINERIES
add remove
- Extra virgin olive oil
- Special offers
Call us:
+39 337 689965Barco Reale di Carmignano DOC 2022 BIO Capezzana
Reference: CAPBR22
Certified organic
the young version of Carmignano wine
Transactions on PayPal secure server
Read our term and conditions
Barco Reale di Carmignano DOC - Certified Organic
.
Production area: Carmignano (PO)
Exposure and altitude: south - south/west - south/east; 150 - 200 m a.s.l.
Grape varieties: sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc and canaiolo
Soil composition: chaotic complex, silt and clay with good
presence of skeleton such as alberese and galestro.
Harvest: sangiovese from mid-September, cabernet first week in October
Vinification: in steel vats, 7 days of alcoholic fermentation followed by a further 8 days of maceration with the skins before racking, at a temperature of 26°/28°C.
Malolactic fermentation: carried out in steel
Ageing: 24 hl Allier barrels for 6-8 months
Ageing: in bottle for about 3 months
Colour: intense ruby-violet red
Nose: sweet, broad, fine, very intense, fruity, with slight hints of oak
Taste: soft, voluminous, broad with medium-density sweet tannin in great balance with acidity, fruity and persistent aftertaste
Gastronomy: goes well with first courses in general, white and red meats.
Serving recommendations: Serve at 18° - 19°C.
Data sheet
- Code
- CAPBR22
- Winemaker
- Tenuta di Capezzana Carmignano (PO)
- Bottle
- lt. 0,75
- Alcoholic strength
- 13,5% vol.
- Grapes
- Sangiovese 75%, Cabernet Sauvignon 15%, Cabernet Franc 5% e Canaiolo nero 5%

Certified organic
the young version of Carmignano wine
in the same category
great complexity and concentration, elegance and balance
Certified organic
Pure Sangiovese from a selection of grapes from the 'Viticciana' vineyard
Certified organic
a wine with Bordeaux grapes in Carmignano
Certified organic
the historical wine of the company and the Carmignano area, in the best vintages, is left to age in the historical cellar for over 10 years
Certified organic
from the Trefiano vineyards a particularly elegant and velvety Carmignano Riserva
Certified organic
the historical wine of the winery and the territory of Carmignano